Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009



Hej από Δανία!
Είτε το πιστεύετε είτε όχι φτάσαμεεε..! Το σημερινό μας πρόγραμμα άλλαξε τελείως λόγω της αναπάντεχης ματαίωσης της πρωινής μας πτήσης με αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή μας σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Ωστόσο η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι Activista της Δανίας ήταν πραγματικά θερμή, ήδη γνωρίσαμε πολλά παιδιά με τα οποία θα συνεργαστούμε τις επόμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων τους UK Activista και κλείσαμε ραντεβού για αύριο όπου όλοι θα δώσουμε το παρόν στη μεγάλη πορεία που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια της συνόδου COP15.
Σε λίγο πάμε σε συναυλία flamengo, μια από τις πολλές που οργανώνονται στην πόλη (κυρίως στα πλαίσια του Klimaforum, της αντισυνόδου που «τρέχει» ταυτόχρονα με την κύρια σύνοδο του ΟΗΕ). Παρολ’ αυτά από τη σύντομη διαδρομή μας από το αεροδρόμιο έως τις εγκαταστάσεις της MS – ActionAid η εντύπωσή που μας δημιουργήθηκε, με εξαίρεση κάποιες αφίσες, είναι ότι η πόλη διατηρεί τους ρυθμούς της μάλλον ανεπηρέαστη από αυτό που θεωρείται αυτή τη στιγμή το γεγονός με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παγκοσμίως.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αύριο πολλά θα είναι διαφορετικά… ;-)
Καλό βράδυ!
photo : Anna Tzitzili/ ActionAid

Εμείς κολλήσαμε στο Ελ. Βελ. Κάποιοι έφτασαν ήδη.

Η πρωϊνή μας πτήση ακυρώθηκε και είμαστε ακόμα στο αεροδρόμιο στην Αθήνα. Μας έχουν πει ότι σε μισή ώρα φεύγουμε. Fingers crossed. Στο μεταξύ έφτασαν στην Κοπεγχάγη οι Activista από την Ιταλία και την Αγγλία, οπότε μοιραζόμαστε μαζί σας τα δικά τους νέα μέχρι να σας στείλουμε και τα δικά μας.

"Ξυπνήσαμε στις 7 το πρωί. Η ζωή των μυστικών πρακτόρων πρέπει να είναι κουραστική τελικά. Βάλαμε τα κόκκινα κουστούμια μας, κουκουλωθήκαμε με γάντια, καπέλα και ζεστά ρούχα για να αντιμετωπίσουμε το απίστευτο κρύο που κάνει στην Κοπεγχάγη και βγήκαμε έξω για να πούμε στις πλούσιες χώρες ότι τους παρακολουθούμε, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ήρθε η ώρα να πληρώσουν το χρέος τους.
Ο πρώτο μας στόχος ήταν το Bella Center εκεί που γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Τα κόκκινα κουστούμια μας τραβήξαν την προσοχή. Όλοι μας κοιτούσαν περίεργα. Εκεί έξω από το συνεδριακό κέντρο νιώθεις ότι η Κοπεγχάγη είναι το κέντρο του κόσμου. Η ActionAid έκανε μια συμβολική δράση, φωτογραφηθήκαμε και μιλήσαμε σε δημοσιογράφους και ετοιμαστήκαμε για την επόμενη αποστολή.
Στο klimaforum, γίνεται η παράλληλη διάσκεψη από ΜΚΟ και απλούς πολίτες και σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα γιατί θα μιλούσε εκεί η Naomi Klein η συγγραφέας του No Logo. Παρακολούθησαμε τη συζήτηση και μετά δώσαμε συνέντευξη σε ένα Δανικό κανάλι.
Χρειαζόμαστε φαγητό και ξεκούραση. Έπεται συνέχεια"