Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η μυστική αποστολή ξεκινάει αύριο ξημερώματα


Αυτή τη βδομάδα ξεκίνησε η ειδική αποστολή της ActionAid στην Κοπεγχάγη. Οι νέοι εθελοντές της οργάνωσης που ονομάζονται Activista ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο σε ρόλο «μυστικών πρακτόρων» για να δώσουν δυναμικό παρόν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στην πρωτεύουσα της Δανίας. Οι «πράκτορες» μας μπορεί να είναι «μυστικοί» αλλά η αποστολή τους καθόλου. Θα βρίσκονται φανερά σε διάφορα σημεία της πόλης για να υπενθυμίσουν στους παγκόσμιους ηγέτες το ιστορικό χρέος που έχουν απέναντι στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στη διεθνή ομάδα της ActionAid συμμετέχουμε κι εμείς, η Άννα από τους Activista της Θεσσαλονίκης και ο Ανδρέας
από τους Activista στην Αθήνα που θα καταγράφουμε σε ένα πρωτότυπο οδοιπορικό όλες τις καθημερινές μας εμπειρίες καθώς και τα επίσημα νέα από τη σύνοδο του ΟΗΕ.

Ελπίζουμε μέσα από τα posts μας να ταξιδέψετε κι εσείς μαζί μας στην Κοπεγχάγη και να δείτε με μια πιο άμεση και φρέσκια ματιά όσα συμβαίνουν στην πιο σημαντική συνάντηση για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών. Επίσης θα χαρούμε να σας απαντήσουμε σε όλες τις απορίες σας σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές και τους φτωχούς ανθρώπους των αναπτυσσόμενων χωρών. Δεν τα ξέρουμε όλα αλλά θα προσπαθήσουμε να τα μάθουμε για σας.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας στο www.twitter.com/activista ή δείτε δίπλα τα tweets μας.
Τέλος αν έχετε facebook, γίνετε φίλοι μας.

Vi ses snart! ("τα λέμε σύντομα" στα Δανικά)
Άννα & Ανδρεας