Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Klimaforum

(Αυτή τη στιγμή χιονίζει στην Κοπεγχάγη!!)
Η σημερινή μέρα δεν περιλάμβανε δράση με τους Climate Debt Agents, αλλά είχε μια νέα εμπειρία για μας: το Klimaforum.
Στο κτίριο DGI-byen, πολύ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης πραγματοποιείται το Klimaforum, η εναλλακτική διάσκεψη πολιτών και οργανώσεων, παράλληλα με τις επίσημες διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο Bella Center.
Στο πολύβουο κτίριο, γεμάτο από κόσμο, που ενημερωνόταν κι ενημέρωνε, συζητούσε κι έτρωγε, συμμετείχε και σχολίαζε, έμπαινε κι έβγαινε στις αίθουσες με αγωνία να ακούσει και να δει όσο το δυνατόν περισσότερα, παρασυρθήκαμε κι εμείς στο klima του…
Μπήκαμε στο orange room και βρεθήκαμε σε ένα workshop φτιαγμένο για μας: motivation και mobilization για ακτιβιστές – εθελοντές που ενδιαφέρονται (κυρίως) για περιβαλλοντολογικά ζητήματα. Αμέσως μετά, μεταφερθήκαμε ακριβώς απέναντι, στο green room, όπου είχαμε ήδη τσεκάρει ότι υπήρχε διάλεξη με θέμα κλιματικές αλλαγές και γεωργία, με την προσδοκία να εμβαθύνουμε σε ζητήματα με τα οποία ασχολείται και η ActionAid. Πράγματι, το περιεχόμενο αφορούσε τις συνέπειες των βιοκαυσίμων σε πολλές χώρες του Νότου( Αιθιοπία, Ουγκάντα, Κένυα, αλλά και Αργεντινή και Ινδονησία). Η περιήγησή μας την πρώτη αυτή ημέρα στο Klimaforum ολοκληρώθηκε με την ακρόαση μηνυμάτων (κυρίως επαναστατικού – αντιιμπεριαλιστικού περιεχομένου) από εκπροσώπους χωρών της Λατινικής Αμερικής .
Σήμερα έχει γενέθλια η UK Activista Trent! Σε λίγο θα βγούμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε τα γενέθλιά της..!
Η μέρα λοιπόν κύλησε ομαλά. Αλλά οι αναμνήσεις της εκπληκτικής πορείας του Σαββάτου δε σβήνουν τόσο γρήγορα. Ένα μικρό δείγμα από την ατμόσφαιρα της γιορτής. Καλό βράδυ από Κοπεγχάγη!

Photo by : Andreas Karagiannopoulos/ ActionAid