Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Αντίο Κοπεγχάγη

Η τελευταία μέρα μας στην παγωμένη Κοπεγχάγη…
Κατά τις 11 οι Climate Debt Agents αναχωρήσαμε από το αρχηγείο για μια δράση στην πλατεία Δημαρχείου. Η δράση αποτελούνταν από 2 σκέλη. Πρώτον, την ενημέρωση πολιτών – περαστικών για την αποστολή των πρακτόρων και για τις θέσεις της ActionAid. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, μοιράσαμε φυλλάδια, βγάλαμε φωτογραφίες και συζητήσαμε για αρκετή ώρα με πολλούς από αυτούς. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μας ακολούθησαν και στο δεύτερο σκέλος της δράσης, στο Talkaoke, ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της πλατείας, όπου υπήρχε ένα στρογγυλό τραπέζι, στη μέση του οποίου βρισκόταν ο συντονιστής της συζήτησης σε περιστρεφόμενη καρέκλα και έδινε το μικρόφωνο σε όποιον ήθελε να πάρει το λόγο. Στο ίδιο τραπέζι λοιπόν βρέθηκαν Agents και πολίτες , ανταλλάξαμε απόψεις με κύρια θέματα συζήτησης την εξοικονόμηση ενέργειας και απλά πράγματα που ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει για να συμβάλει στη διάσωση του πλανήτη. (Από ένα σημείο και μετά δεν καταλάβαμε και πολλά γιατί η κουβέντα διεξαγόταν αποκλειστικά στα δανικά).
Επιστροφή, γρήγορο μεσημεριανό γεύμα, αποχαιρετισμός με τους άλλους Agents, αφού βγήκαν πριν λίγο σε αποστολή, πακετάρισμα αποσκευών και… Σχεδόν έτοιμοι.
Σε 3 ώρες περίπου θα πρέπει να είμαστε στο αεροδρόμιο. Φεύγουμε από εδώ έχοντας ζήσει μοναδικές εμπειρίες, έχοντας γνωρίσει καινούριους φίλους και ενδιαφέροντες ανθρώπους και έχοντας «μάθει και μάθει από τους σπουδασμένους»…
Περισσότερα σχόλια, εντυπώσεις, παραλειπόμενα σύντομα από Ελλάδα.

Μεγάλο Ευχαριστώ στην ActionAid για την ευκαιρία που μας την ευκαιρία να βρεθούμε εδώ.